Voor vastgoedbeleggers

Voor vermogende particulieren en bedrijven kan beleggen in Amsterdamse onroerendgoedmarkt een interessante investering zijn. Zeker als meerdere volwassenen samen één woning delen. Sinds 1 januari 2017 geldt er echter een vergunningsplicht voor verhuurders/eigenaren van woningen waarin meer dan 2 volwassen een huishouden voeren.

Aan de vergunning voor het delen van een woning in Amsterdam zijn een aantal voorwaarden verbonden. Op het moment dat blijkt dat u als verhuurder tijdens een controle niet in bezit bent van de juiste vergunningen zult u financieel zwaar door de gemeente Amsterdam worden aangeschreven. De bestuurlijke boete kan oplopen tot  EUR 20.500,- of hoger bij een herhaalde constatering van de overtreding. Ook komt u mogelijk in de knel met de eerder door u geformuleerde rendementsdoelstellingen. Aan het verkrijgen van een vergunning zitten echter ook voordelen: zo is de woonsituatie vanaf het verkrijgen van de vergunning in publiek rechtelijke sfeer altijd toegestaan. Op haar beurt heeft dit weer voordelen voor het verkrijgen van financiering bij banken en het verhuurd verkopen van de woning (het heeft een waarde vermeerderend effect). Meer informatie over de vergunning vindt u hier.

Om te helpen bij een zorgeloze vergunningsaanvraag voor het delen van een woning in Amsterdam kunt u bij ons terecht. Wij helpen o.a. bij het opstellen van plattegronden, situatieschetsen en een geluidsrapport. Het team van Woningdelen Amsterdam bestaat uit specialisten op het terrein van woningdelen. Het team bestaat onder andere uit juristen die bekend zijn met de lokale wetgeving, architecten, bouwbegeleiders, verhuur en aankoop makelaars.

Kijk snel hier naar een overzicht van onze werkzaamheden.

Voor meer informatie over woningdelen in Amsterdam klik hier.